Een uur praten over boeken, en dan ook nog over de inhoud, dat is misschien ook een leuk format voor de Nederlandse televisie. Op de Duitse televisie kan het in het programma Das Literarische Quartett, ooit waanzinnig populair dankzij de criticus Marcel Reich-Ranicki. Dankzij hem beleefde Cees Nooteboom zijn grote doorbraak in Duitsland. Aan Reich-Ranicki werd aan het begin van de uitzending gerefereerd omdat op 2 juni het 100 jaar geleden was dat Reich-Ranicki geboren werd.

Aan het eind van de uitzending (vanaf 43.20) is Der gute Sohn van Rob van Essen het onderwerp van gesprek. Boeiend gesprek, omdat de ietwat geborneerde criticus Jan Fleischhauer de roman ontzettend vervelend vond en daar blijk van gaf, maar de andere drie, overigens om verschillende redenen het boek lof toezwaaiden.

Je kunt de uitzending hier terugzien.