Bij uitgeverij Condor (onderdeel van WPG) denken ze dat Sylvia Witteman de schrijfster is van Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar. Haar foto staat immers prominent achterop het boek en een foto van Sue Townsend ontbreekt. Op de voorkant van het boek staat de naam van de auteur nog wel bovenaan en wordt onderaan in grote letters genoemd dat Sylvia Witteman het boek vertaald heeft. Het viel Ronnie Terpstra, boekverkoper bij Van der Velde in Leeuwarden, nogal op.

De uitgever noemt het jeugdboek ‘een kruising tussen Hendrik Groen en Bridget Jones’ en dan vraag je je toch af of ze het boek ooit gelezen hebben.

In de Volkskrant mag Sylvia Witteman ook nog twee pagina’s vullen over haar vertaalwerk (er is blijkbaar wat kopij weggevallen).

Op Twitter wast Witteman haar handen in onschuld.

Ook de reclame op Facebook is nogal uit balans: