De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen en Vet koel – Het leven van een Loser 13 hebben de Prijd van de Kinderjury 2020 gewonnen.

Kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar mochten stemmen op hun favoriete boek. In twee categorieën (6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar) zijn drie boeken genomineerd die kans maakten op de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek. Het boek met de meeste stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar is De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton (Lannoo), vertaald door Edward van de Vendel. In de categorie 10 t/m 12 jaar is het boek Vet koel – Het leven van een Loser 13 van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, het populairst bij kinderen. Beide schrijvers wonnen al eerder deze prijs.

De winnaars krijgen een dingetje thuisgestuurd waarop staat dat ze gewonnen hebben.