Vandaag werd het opmerkelijke nieuws bekend dat Carolina Lo Galbo een van de nieuwe SBS6-sterren wordt. Zij gaat vanaf halverwege augustus de 5 Uur Show presenteren samen met Brecht van Hulten. Lo Galbo was journalist bij het noodlijdende maandblad Vrij Nederland en presenteerde samen met Jeroen van Kan het programma VPRO Boeken, het laatste boekenprogramma op de Nederlandse tv, want het programma werd vervangen door het prestigieuze maar slecht scorende Mondo.

Op de site van Mediacourant, waarop dagelijks over de onderbuikgevoelens in de tv-wereld bericht wordt, snapt men de keuze helemaal niet. De nieuwe presentatrices van de 5 Uur Show worden daar gelabeld als ‘twee serieuze gezichten‘ en bij voorbaat weggezet als als ‘saai duo‘.

Je kunt al op je klompen aanvoelen dat de SBS 6-kijker helemaal niet warm loopt voor dit duo: Brecht zou eigenlijk aan de slag gaan voor het Van Gogh Museum en Caroline [sic] komt uit de VPRO- en Vrij Nederland-hoek. Past misschien leuk bij de sponsor, maar niet bij SBS.