Naast de populistische insteek bij De Wereld Draait Door en de sporadische aandacht voor boeken bij Pauw en Jinek, kan de literatuurliefhebber voor een goed gesprek alleen nog maar terecht op de late zondagochtend bij het programma Boeken van de VPRO. Jeroen van Kan en Carolina Lo Galbo ontvangen wekelijks gasten die een kwartier, bij hoge uitzondering een half uur, mogen praten over hun nieuwste boek.

We turfden wie er mochten aanschuiven bij Van Kan en Lo Galbo en bekeken welke uitgeverijen het meest profiteerden van de programma. Koploper is Atlas Contact die 10 keer een auteur mocht leveren; Ambo|Anthos, De Bezige Bij, Prometheus en Querido (waar Jeroen van Kan zijn dichtbundel uitbracht) zagen 7 keer een auteur uit hun stal optreden. In totaal werden 23 uitgeverijen bediend. De Boekenweekuitzending en de oudejaarsuitzending werden niet meegenomen omdat daarin geen boek centraal stond.

De man-vrouwverhouding was niet alleen bij de presentatoren in evenwicht ook bij de gasten ging het aantal mannen en vrouwen gelijk op. Toch eindigt de score nog in een voorsprong van de mannen.

Bij het Boekenpanel van DWDD scoorde Atlas Contact ook al erg goed.

De aanwezige gasten bij Boeken waren: Auke Hulst, Michel Krielaars, Menno Schilthuizen, Rachel Kushner, Merijn de Boer, A.H.J. Dautzenberg, Jean-Marc van Tol, Claire Messud, Henkjan Honing, Jens van Tricht, Herman Stevens, Radna Fabias, Luuc Kooijmans, Mano Bouzamour, Eva Rovers, Antony Beevor, Katja Happe, Peter Verhelst, Peter Middendorp, Thomas Macho, Marli Huijer, Laura van der Haar, Christophe Vekeman, John Banville, Mensje van Keulen, Esther Gerritsen, Geert Buelens, Erik Lindner, Marieke Lucas Rijneveld, Hélène Christelle Munganyende, Vamba Sherif, Bettine Siertsema, Evelien Gans, Bert Natter, Justine Le Clercq, Marita Mathijsen, Nell Zink, Sien Volders, Joost de Vries, Renate Dorrestein, Madelon de Keizer, Sasja Janssen, Martin Michael Driessen, Heleen Debruyne, Anaïs van Ertvelde, Gustaaf Peek, Rodaan Al Galidi, Pieter Waterdrinker, Elke Geurts, Alan Hollinghurst, Charlotte Mutsaers, Auke Hulst, Tommy Wieringa, Onno Blom, Martin Hendriksma, Arjen van Veelen, Anna Krijger, Elke Veldkamp, Rinus Spruit, Delphine Lecompte, Truska Bast, Renée van Marissing, Wytske Versteeg, Nicolien Mizee, Maarten ’t Hart, Rob van Essen, Sherko Fatah, Sanneke van Hassel.