De lancering van het boek Stoorzender van Arjen Lubach was een zorgvuldig geplande pr-stunt. Nadat Lubach op Twitter zijn boek had aangekondigd wilde Joep van Ruiten van het Dagblad van het Noorden hem wel interviewen voor de krant. De verslaggever wil wel, de schrijver niet:

Nee, hij wil niet door ons geïnterviewd worden. Wel mogen we een contract ondertekenen om zijn boek te kunnen lezen. En er is een signeersessie. Ik ga in de rij staan en dan vraag ik waarom.

Toen Lubach nog niet wereldberoemd was, mocht Van Ruiten hem wel interviewen:

Negen jaar geleden mocht ik hem wel interviewen. Ik herinner mij dat hij het stuk destijds vooraf wilde lezen. Ik stuurde het op en kreeg het terug nadat hij het deels had herschreven.

Maar blijkbaar heeft hij iets tegen de krant:

Laatst trad hij op in Groningen, in De Oosterpoort. Vier keer een volle zaal. Wilden wij verslag doen, mocht het niet. Hij dreigde zelfs: als hij ons met een kladblokje in de zaal zou zien, ging het optreden niet door.

Van Ruiten ondertekent geen geheimhoudingsovereenkomst en besluit om naar Amsterdam te treinen en daar een handtekening te vragen op het moment dat de schrijver signeert in de pop-upstore. Intussen geeft de schrijver wel interviews aan Kunststof, Op1, Radio 538, Nu.nl, De 5-uur-show, de podcast van Gijs Groenteman (morgen is hij te gast bij Paul Haenen) et cetera et cetera.

Lees het artikel van Joep van Ruiten hier (€).