Taalkundige en wetenschapsjournalist Liesbeth Koenen is overleden. Koenen schreef onder andere voor NRC en Vrij Nederland en werkte voor de KNAW. Haar biografie van Hugo Brandt Corstius zou volgend jaar bij Querido verschijnen. Voor dezelfde uitgeverij stelde ze wel Het beste van Hugo Brandt Corstius volgens Hugo Brandt Corstius samen. Liesbeth Koenen werd 62.

Op haar eigen site staat onder het kopje ‘Wat ik hartstochtelijk geloof’ de volgende uitspraak:

Dat de kennis die je van je moedertaal hebt fenomenaal is Ên een fabelachtig mooi bezit.

Dat het belang en de invloed van wetenschap op ongeveer alles groter is dan we overzien.

Dat je over alle vormen van wetenschap aantrekkelijk en niet-uitleggerig kunt vertellen.

Koenen heeft die wetenschap naar een groter publiek gebracht in een enorm aantal columns en boeken, waaronder het boek met de prachtige titel Het Vermogen te verlangen (9 letters). Zie hier voor een uitgebreide en amusante lijst op haar website.