In een week waarin de impact van corona het nieuws domineert, doet schrijver Jan Terlouw ook nog een duit in het zakje. Gisteravond gaf hij een college ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar van de Academie van Franeker. Terlouw zei daar:

De coronapandemie is een vlaagje, een zuchtje, in vergelijking met de storm die onze kinderen te wachten staat door de opwarming van de aarde.

De Leeuwarder Courant was ter plaatste en schreef een verslag:

Corona is op z’n laatst over twee jaar voorbij en dan zal er een economische dip zijn. De overheid moet die gevolgen onder ogen zien, maar er is een belangrijker taak: het laten overstappen van de hele wereld op niet-fossiele energie. Wat Terlouw betreft zou het kernenergie kunnen zijn, maar dat is een heel dure oplossing. De beste keuze is volgens hem zonne-energie.