In Mondo waren Stefan Hertmans en Bart Chabot te gast. De eerste om te praten over zijn nieuwe boek en Bart Chabot als de ambassadeur van de Mondo Boekenclub waarin ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ van Hunter S. Thompson gelezen gaat worden. Het stuwde de kijkcijfers van Mondo niet echt op. In de vooravond keken er 127.000 mensen naar het programma dat VPRO Boeken en Vrij geluiden van de buis verdrong. ’s Avonds laat waren dat er nog maar 31.000. Samen is dat 158.000. Na de opleving vorige week toen Abdelkader Benali gastcurator van de aflevering was en 240.000 kijkers haalde is de aflevering van deze week weer een diepe kijkcijferterugval al werd het dieptepunt van 141.000 kijkers dit seizoen niet bereikt.

Veel beter scoort Arnong Grunberg die afgelopen zaterdag begon met zijn videobrieven uit New York. Zijn programma scoorde zaterdag 337.000 kijkers en de tweede uitzending gisteren 313.000.

De afleveringen van Grunberg kun je hier terugzien.