Dichteres Elly de Waard publiceerde vanmiddag op haar Facebook-pagina een kritisch bericht over de nieuwe maatregelen die het kabinet gisteravond bekend heeft gemaakt. Volgens De Waard ‘wordt wordt nu de hele economie om zeep gebracht’. Ze schrijft dat ‘de ziekte NIET het virus is, het is de regering die de ziekte is’. Volgens de dichteres was de griepepidemie van twee jaar geleden veel ‘ernstiger’.

Hier een bericht van 2 jaar geleden. Precies dezelfde en zelfs ERNSTIGER (9400 doden!) situatie dan nu. Geen enkele…

Geplaatst door Elly de Waard op Woensdag 14 oktober 2020

Verschillende lezers reageren verbaasd op het bericht van De Waard. Ze wordt zelfs voor een ‘viruswappie’ uitgemaakt. Een kleine bloemlezing:

Neen het klopt weer niet. De mortaliteit bij Covid-19 is hoger. Het aantal jaarlijks gemiddelde doden bij influenza ligt tussen de 291.000 en 646.000 doden. Nu, met alle maatregelen en lockdowns, is het aantal doden 1.086.918 (tot vandaag). Zonder lockdowns zou het aantal doden substantieel hoger zijn. De duur op IC’s is langer, er zijn meer complicaties, de nawee├źn zijn groter, de revalidatie duurt langer, het herstel is onzeker. De reguliere zorg komt in de knel waardoor diagnoses, operaties behandelingen worden uitgesteld met nog meer slachtoffers. Zonder lockdowns zijn de maatschappelijke, economische, sociale, culturele en recreatieve gevolgen nog veel ernstiger. Dit is geen mening. Dit zijn feiten.

Wat een onzin. Had ik niet van jou verwacht.

Wat krijgen we nou? Worden jullie, u en Ephaimenco, nu opeens viruswappies?

Elly…nee…de mens is de ziekte…als we ons allemaal strikt aan de maatregelen hadden gehouden…hadden we er nu niet zo beroerd voorgestaan…zo eenvoudig is het!