Je kunt A.H.J. Dautzenberg op heel veel manieren aankondigen, maar de manier waarop de regionale zender L1 dat deed op de site, vond de schrijver niet helemaal in de haak. In plaats van het literaire werk centraal te zetten, stond er een rijtje controverses opgenoemd ontdaan van alle achtergronden. ‘Ik heb er slecht van geslapen,’ zei de schrijver tegen de presentator van het radioprogramma L1 Cultuurcafé. ‘Waarom doen jullie dat?’ Daarna werd het niet echt meer gezellig, ook niet toen bleek dat de presentator na zes bladzijden snel klaar was met Aslast, het laatste boek van Dautzenberg.

Luister de uitzending hier terug.

Dautzenberg op zijn site:

Als reactie besloot het L1-televisieprogramma Limburg Centraal de een dag eerder bij de moeder van Dautzenberg opgenomen korte reportage later die avond niet uit te zenden – het item was een dag eerder in het dagelijks actualiteitenprogramma keurig aangekondigd.