Morgen vindt de eerste aflevering van het derde seizoen van de talkshow Onder de vulkaan plaats. Coronaproof want er mogen maar 30 mensen in de zaal zitten, maar de gasten in de talkshow zullen twee keer achter elkaar optreden. De eerste voorstelling om 15.00 uur is al uitverkocht, voor de tweede voorstelling om 17.00 uur zijn nog solokaarten (10 euro) en duokaarten (20 euro) beschikbaar. Reserveer hier.

Gerbrand Bakker kwam dit jaar in de reeks Privé-domein met Knecht alleen, zijn verslag van een heftige depressie. Tussen de pieken en dalen door tuiniert hij, verstaat hij zich met ouders en vrienden en probeert hij grip op zijn leven te krijgen. ‘Eerlijk, onderzoekend, kritisch en dicht op de huid is het,’ schreef de Volkskrant. In het boekje De 3 bestaat niet restaureert en reconstrueert Bakker de wandelroute die langs zijn huis in de Eifel loopt.

Aaldrik Pot verbleef met zijn vrouw vier maanden op Rottumerplaat. Ze brachten het dagelijkse leven op het onbewoonde eiland in kaart in Terug naar Rottumerplaat. Maar misschien is Pot als boswachter nog meer in zijn element, op zoek naar sporen. In Het Prentenboek beschrijft hij samen met René Nauta welke dieren je kunt zien als je het landschap goed leest. Leer beter observeren.

Het werk van kunstenaar en docent landschapsarchitectuur Paul de Kort bestaat uit ‘ingrepen’ in de natuur. Zo ontwierp hij stiltedrempels bij Schiphol, maakte hij trechters voor een versnelde waterdoorstroming in een beek bij Enschede en is sinds 2016 zijn werk Pier + Horizon te bewonderen in het Zwarte Meer bij de Noordoostpolder.