Vorige week beëindigden Fidan Ekiz en Renze Klamer zo vals als een kraai zingend het eerste seizoen van De Vooravond. De opvolger van De Wereld Draait Door had beduidend minder aandacht voor de literaire actualiteit. Stond de wekelijkse bestsellerlijst in het voorjaar nog vol met boeken die waren aangeprezen en omhoog gehouden door Matthijs van Nieuwkerk of zijn superlatieven strooiende boekenpanel, de afgelopen weken was daar geen sprake meer van. De sporadische literaire gasten, zoals Haroon Ali en Bart Moeyaert, wisten de bestsellerlijst niet te halen.

Vanavond begint M met Margriet van der Linden die meestal meer aandacht voor boeken heeft.

In De Vooravond was er wel twee keer aandacht voor de jongensleesclub Nescio. Vorige week bespraken zij De aanslag van Harry Mulisch. Benieuwd of die woensdag in de Bestseller 60 staat. Kunnen we eindelijk van het De vooravond-effect spreken.