Vanaf vandaag geen linkjes onder de berichten naar Bol.com, maar in plaats daarvan linkjes naar Bazarow.com. Bazarow is een commerciële boekverkoperssite, maar wil wel schrijvers en vertalers, uitgeverijen en boekhandels laten meedelen in de winst.

Schrijvers en vertalers
Van de verkoop van elk fysiek boek (boven de € 17,50) gaat 50% van de netto opbrengst terug de sector in. In Nederland en Vlaanderen schijnen slechts 120 mensen in het domein van de fictie te kunnen leven van de pen. Ook voor vertalers is het vaak sappelen. Wij bieden Nederlandstalige schrijvers een extra deel van de opbrengst per boek dat van hen wordt verkocht. Bij de vertaalde boeken gaat de winst naar de vertalers. Schrijvers en vertalers die bij ons willen aansluiten kunnen zich hier aanmelden.

Uitgeverijen
Op de eerste plaats respecteren we de standaard inkoopkorting op boeken. Hoe groot we ook worden, we gaan niet met uitgevers onderhandelen om hogere kortingen te krijgen. Zo worden de uitgevers sterker!

Boekhandels
Inmiddels zijn wij samengegaan met Bookaroo, samen sta je immers sterk. In het verlengde van hun idealen gaan we er alles aan doen om de boekhandels te steunen. We werken momenteel aan een plan om de uitlevering van boeken via de boekhandels te doen, waarbij we het systeem van Bookaroo gebruiken en aanpassen aan de hand van hun ervaringen.

We hopen dat Bazarow zal slagen. Op de homepage van Tzum zal nog wel een banner van Bol.com blijven staan, maar die zal niet gericht zijn op de verkoop van boeken (maar als u een wasmachine wilt kopen, dan zijn we heel blij als u die via die link gaat doen).