Ronit Palache noemt het haar ‘derde en laatste bloemlezing’: een deel in de reeks Privé-domein. Na een deel over Ischa Meijer en Renate Rubinstein is het nu de beurt aan Andreas Burnier. Op Facebook schrijft Palache:

Met de inleidingen en selecties van het werk van Ischa Meijer, Renate Rubinstein en straks ook Andreas Burnier, hoop ik een alternatieve ‘grote drie’ te hebben kunnen presenteren aan de lezers die hen al kenden en aan een níeuwe generatie. Het oeuvre van deze drie historische, literaire én naoorlogse (qua oeuvre, niet geboortejaar) grootheden, hoort op veel manieren bij elkaar. Ik hoop dat overtuigend aan te kunnen tonen met ‘Elk boek is een gevaar’ dat in september 2022, twintig jaar na de dood van Andreas Burnier, in de betere boekhandel te koop zal zijn.

Daniel (Ineke) van Mourik, de laatste levenspartner van Andreas Burnier tekende met Palache de contracten van De Arbeiderspers. Van Mourik:

Ik ben blij dat Ronit dit gaat doen! Zij is bij uitstek de geschikte persoon om een hernieuwde blik op Andreas’ werk te werpen.

(Foto via de Facebookpagina van Ronit Palache)