Een recordje voor Özcan Akyol. Afgelopen maandag begon Eus’ Boekenclub 231.000 kijkers en binnen vier dagen zit het programma op 311.000 kijkers. Hoofdgast gisteren was de bijna nooit geïnterviewde Rutger Bregman die met Maarten van Rossem en Sterre Koning (wie?, wie?) in gesprek ging over De meeste mensen deugen. De laatste zei aan het eind van het gesprekje op een vraag van grappenmaker Stefano Keizers dat het wel een dik boek was: ‘Wel twee boeken dik.’ En daarna enigszins onverstaanbaar: ‘Ik ben zeg maar drie jaar geleden begonnen en ik hoop dat ik hem over drie jaar [op?] heb.’ Bregman zegt dan nog iets over ‘plaatjes erin’.

Mark van Dijk liet zijn verzameling eerste drukken met handtekeningen zien. In het twistgesprek tussen Christine Otten en Jeroen Dera ontbrak de twist, want de twee hadden dezelfde opvatting over diversiteit op leeslijsten al kon Dera zijn mening met eigen onderzoek onderbouwen.

Bart Moeyaert mocht gelukkig een gedicht voordragen.

Zie de hele uitzending hier terug.

Vanavond alweer de laatste uitzending.