Niet dit jaar, maar volgend jaar vindt de lustrumeditie van de Nederlandse Bookstore Day plaats. Dat heeft Libris, de organisator, vandaag bekend gemaakt. Op Bookstore Day wordt de boekwinkel en zijn lezer gevierd met bijzondere uitgaven, optredens en activiteiten in boekhandels in heel Nederland.

In een persbericht staat:

Door de coronamaatregelen hebben veel boekhandels hun financiële positie zien verslechteren. De hoop is nu gevestigd op de zomermaanden en de feestdagen. Door versoepeling van de maatregelen, het uitstellen van de Boekenweek naar eind mei en de verwachting dat veel klanten hun vakantie in Nederland doorbrengen vermoeden we dat de markt aantrekt. Bookstore Day vindt normaliter plaats in april of mei, van oudsher een rustige periode in de boekhandel. Met een beetje geluk kennen we, na versoepeling van de maatregelen, tot het einde van het jaar geen rustige periodes meer.

De vijfde Bookstore Day vindt zeer waarschijnlijk plaats in het voorjaar van 2022. Later dit jaar wordt de definitieve datum bekend gemaakt.