Het zijn slechts plussen en minnen in de Bestseller 60 deze week. Marieke Lucas Rijneveld houdt stand als koploper, ook deze week staat De avond is ongemak op de eerste plaats.

We zien dat Kluun met zijn roman Familieopstelling van plek drie naar plek vijf gaat, Arthur Japin behoudt de zesde plaats met Mrs. Degas, ook Arjen Lubach verandert niet van plek deze week (Stoorzender blijft op nummer acht staan). De renner van Krabbé zakt wat in het klassement (van plek elf naar plek vijftien), Pieter Waterdrinker moet met De rat van Amsterdammer ook inleveren (van plek achttien naar plek 21), evenals Sander Kollaard (Uit het leven van een hond zakt van 30 naar 35) en Ilja Leonard Pfeijffer (Grand Hotel Europa zakt van 31 naar 39).

Afgelopen zaterdag was het Bookstore Day; reguliere uitgaven die deze dag zeer scherp geprijsd waren (zoals romans van David Mitchell, Robert Galbraith, Paolo Giordano en Isabel Allende die in een oplage van 1000 of meer exemplaren verspreid lagen in verschillende boekhandels), komen niet terug in de bestsellerlijst deze week.

Enfin, volgende week maar eens kijken naar de stand van zaken.