Willem Bisseling van Sebes & Bisseling riep vorige week de amateurschrijvers van Nederland op om te stoppen met schrijven en in plaats daarvan eens te gaan lezen. Dan gaat de boekenverkoop weer omhoog en dan krijgen Sebes & Bisseling weer meer geld uit de royalty’s die de vertegenwoordigde auteurs aan hen moeten afstaan. In de brievenrubriek van de Volkskrant diende Dinja van Gestel Willem Bisseling van Sebes & Bisseling van repliek:

Als amateurschrijver ben ik dol op mijn uren van schrijven en schrappen. Ik hoef niet naar het boekenbal. Amateurkunst is in zichzelf van grote waarde. Dat verdient aanmoediging in plaats van afwijzing.

Vandaag reageert Ruben Korfmaker, schrijver van de romans Ricards requiem, Cantor en Laura en niet te vergeten winnaar van de ‘Poiesz-stoofbattle met zijn onwaarschijnlijk fijne Daube du Nord’. Korfmaker geeft zijn boeken in eigen beheer uit en ergert zich een beetje aan de aandacht die uitgaat naar schrijvende BN’ers.

De weg van de minste weerstand is mensen als Bisseling niet vreemd. En daardoor wordt de beperkte ruimte voor debutanten niet door schrijvers ingenomen, maar door ­namen. […] Ik doe alles in eigen beheer; ik heet dan wel ­Ruben, maar geen Nicolai.

Sebes & Bisseling vertegenwoordigen onder meer schrijvers als Karin Bloemen, Harm Edens, Hanneke Groenteman, Isa Hoes, Merlijn Kamerling, Michiel Romeyn en Ernst Daniël Smid.