Deze week wordt er een stichting in het leven geroepen waar De Nieuwe Contrabas (een voortzetting van de oude Contrabas maar dan anders) onder zal vallen. Dat maakten Hans van Willigenburg en Chrétien Breukers bekend in hun podcast.

CB: Daar komt een mooi bestuur aan vast te zitten. Maar dat is niet het belangrijkste nieuws. Het belangrijkste nieuws is dat mensen dan, en dat zal voor veel mensen een hele opluchting zijn, vanaf dat moment kunnen ze dan – wellicht zelfs zo dat het aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting – doneren aan deze podcast. Wij gaan, Hans, doen wat alle podcasten uiteindelijk moeten gaan doen, we gaan een following creëren, we gaan een posse gaan we optrommelen die ons… want zoals Roderick Veelo altijd zegt ‘We maken deze podcast voor niets, maar het is niet gratis.’ Dat is het eigenlijk, het is wel gratis maar we maken wel kosten. Dat is het eigenlijk. Dus wij moeten mensen hebben die ons willen steunen.