De column van Ellen Deckwitz in NRC Handelsblad krijgt vandaag veel bijval op social media. Deckwitz reageert op de berichten van BN’ers die ‘om rechtvaardigheid schreeuwen’ na de dood van Peter R. de Vries, terwijl ze zelf ‘al jarenlang hun neus met coke flossen’.

Ze schrijft:

Zelf ging ik ook maar eens even door de tijdlijnen van enkele BN’ers van wie ik wist (want ik kom ook nog weleens ergens) dat zij al jarenlang hun neus met coke flossen. En ja hoor, elk van hen riep hoe erg het was, dat de daders gepakt en berecht moesten worden.

(…)

Dan kan je wel jammeren, om rechtvaardigheid schreeuwen en vanavond om acht uur op potten en pannen gaan slaan, maar dan mogen de snuivers die online over elkaar buitelden om De Vries te bewenen ook weleens even gaan stilstaan bij hoe hun hobby een crimineel circuit sponsort. Waardoor er zulke enorme prijzen op mensen als Peter R. de Vries kunnen worden gezet.

Deckwitz verwijst impliciet naar een oproep van Gordon om vandaag te protesteren na de moord op De Vries.

Op social media krijgt Deckwitz veel steun. Een kleine bloemlezing: