Elena Ferrante schrijft de dertiende Belle van Zuylenlezing voor het International Literature Festival Utrecht (ILFU). Ook is aan haar de Belle van Zuylenring toegekend, de ereprijs van het literaire festival en de gemeente Utrecht. Lezing en uitreiking vinden plaats op de openingsavond van ILFU in TivoliVredenburg op 23 september.

Maar denk niet dat in Utrecht de ware identiteit van de geheimzinnige Italiaanse schrijver, die zich achter het pseudoniem Elena Ferrante verschuilt, tal van internationale bestsellers schreef maar zich nooit in het openbaar laat zien, zal worden onthuld. De tekst van haar lezing wordt in het Nederlands voorgelezen door de actrice Olga Zuiderhoek. De ring (foto), naar een ontwerp van de Utrechtse edelsmid Karin Wichers,  wordt in ontvangst genomen door een medewerker van de Italiaanse uitgeverij Edizione e/o die in 1992 het debuut van Ferrante uitbracht.

Eerder werd de Belle van Zuylenlezing gegeven door onder anderen Margaret Atwood, Chimamanda Ngozi Adichie en Jeanette Winterson.