Het boekenprogramma Brommer op zee haalde aan het eind van het seizoen boven de 100.000 kijkers. Daar is ongeveer de helft van verdwenen, want gisteren scoorde het programma bij de seizoenstart slechts 56.000 kijkers. Later op de avond keken nog 16.000 mensen naar de herhaling. De netmanager had het programma weer strategisch tegenover Studio Sport, het Journaal en Heel Holland bakt gezet, terwijl op de commerciëlen Expeditie Robinson en Postcodeloterij Miljoenenjacht te zien was; vijf programma’s uit de kijkcijfer top 10.

Het programma van Ruth Joos en Wilfried de Jong had Herman Koch, Susan Smit, Mariken Heitman en Joost Oomen te gast. De wens van Jamal Ouariachi om ‘in godsnaam die afschuwelijke, werkelijk afschuwelijke gedichtenverfilmingen‘ te schrappen, is verhoord. Als je het programma gemist hebt, dan kun je het hier terugzien.