Nog zes boeken doen mee in de strijd om de Deutscher Buchpreis 2021, de prijs die altijd aan de vooravond van de Frankfurter Buchmesse wordt uitgereikt. Op 18 oktober, aan het eind van de middag, weten we dus wie met de prijs ter waarde van 25.000 euro naar huis mag.

Norbert Gstrein – Der zweite Jakob (Carl Hanser)
Monika Helfer – Vati (Carl Hanser)
Christian Kracht – Eurotrash (Kiepenheuer & Witsch)
Thomas Kunst – Zandschower Klinken (Suhrkamp)
Mithu Sanyal – Identitti (Carl Hanser)
Antje Rávik Strubel – Blaue Frau (S. Fischer)

In de jury zitten Knut Cordsen, Bettina Fischer (Leiterin Literaturhaus Köln), Anja Johannsen (Leiterin Literarisches Zentrum Göttingen), Richard Kämmerlings (Literarischer Korrespondent, Die Welt), Sandra Kegel (Ressortleiterin Feuilleton, Frankfurter Allgemeine Zeitung), Beate Scherzer (Buchhändlerin, Proust Wörter + Töne) en Anne-Catherine Simon (FeuilletonRedakteurin, Die Presse).