Hoe ik toch huisjesmelker werd van Hans de Geus heeft het beste politieke boek van het jaar geschreven, want vandaag kreeg hij de PrinsjesBoekenprijs 2021. De prijs, een cheque ter waarde van 2500 euro, kreeg hij uit handen van Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn.

‘Op elk verjaardagsfeest en elke kroeg gaat het erover: de huizenmarkt’, schrijft juryvoorzitter Verheijen in zijn rapport. ‘Het is een onderwerp dat vrijwel iedereen raakt en waar iedereen een mening over heeft.’ Het boek van De Geus is volgens hem een ‘zeer leesbaar en toegankelijk boek voor een breed publiek’. ‘Hij laat tevens zien waarom er geen eenvoudige oplossingen zijn om het probleem op te lossen. Dat verklaart ook waarom het echte politieke debat over de woningmarkt blijft hangen in oneliners en schijnoplossingen’.