Het geldbedrag dat is verbonden aan de eerder deze week aangekondigde Hans Vervoort-prijs voor ‘proza van neerslachtige en toch opbeurende aard’  is verdubbeld. Op 22 april volgend jaar neemt de eerste winnaar 10.000 euro in ontvangst.

Dat maakt Maja Vervoort-Indorf namens de Stichting Hans Vervoort-prijs vandaag bekend in een persbericht. De verdubbeling van het prijzengeld is te danken aan een ‘gift van een literatuurkenner’. Wie dat is, wordt niet vermeld, evenmin of het een eenmalige  actie betreft.

Voorzitter van de jury is Arjan Peters. Nog tot en met 31 december kunnen lezers, schrijvers en uitgevers titels voor deze prijs aanmelden via de website van Hans Vervoort. In aanmerking komen oorspronkelijk Nederlandstalige verhalenbundels en romans die zijn verschenen in 2020 en 2021, geschreven in een ‘bij voorkeur niet overdadige, liefst zuinige stijl’, waarbij ‘zelfspot bij de verteller of hoofdpersoon als pluspunt geldt’ en: ‘Een zekere weemoed eveneens.’

Op zijn website heeft Hans Vervoort (1939) zijn twintig titels als gratis e-book beschikbaar gesteld. Een maand geleden telde de auteur al 260.000 downloads.