Erna Sassen (1961) krijgt voor Zonder titel de Nienke van Hichtum-prijs 2021. Ze krijgt 6.000 euro voor het winnen van deze tweejaarlijkse jeugdliteratuurprijs.

Sassen heeft zich ontwikkeld tot een schrijver die de stem van een puber als geen ander weet te vangen. In rauwe en confronterende, maar tegelijkertijd ontroerende taal kruipt ze dit keer in de huid van vmbo-ers, een groep die ondervertegenwoordigd is in de meer literaire boeken voor de leeftijdsgroep van vijftien tot achttien jaar. Met veel humor zet ze hun blik op de wereld uiteen. Tranen van het lachen en tranen van ontroering volgen elkaar op in dit onstuimige en verbluffend goed geschreven boek voor jongeren.

De jury bestond uit: Erica van Boven, Jeroen Dera, Rashif El Kaoui, Nisrine Mbarki, Aad Meinderts (voorzitter), Sanne Parlevliet, Jan de Roder, Jeannette Smit en Sarah Vankersschaever.

De Nienke van Hichtum-prijs wordt met de andere Haagse Literatuurprijzen uitgereikt op 23 januari 2022 tijdens het internationale literatuurfestival Winternachten.