In het radioprogramma De Taalstaat is de vierde genomineerde bekendgemaakt voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022: Zonder titel van Erna Sassen en Martijn van der Linden.

In ‘Zonder titel’ kruip je in het hoofd van de vijftienjarige Joshua, die zich radeloos voelt als hij het contact verliest met zijn jeugdvriendin Zivan. Erna Sassen raakt je diep met dit recht uit het hart geschreven young adult-verhaal, waarin vlijmscherpe humor, hilarische situaties, en diepgevoelde wanhoop elkaar voortdurend afwisselen. Haar taal is rauw en direct en verklankt de leefwereld van jongeren. Martijn van der Linden maakte Joshua’s ontroerende schetsboektekeningen en laat zien hoe hij troost vindt in kunst. Een overrompelend raak boek.

Eerder werden al Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern, Schaduw van Toet van Lida Dijkstra en Djenné Fila en Viruswereld van Marc ter Horst en Wendy Panders genomineerd.

De jury bestaat uit schrijver en televisiemaker Abdelkader Benali (juryvoorzitter), Jeroen Dera, Jürgen Peeters, Marga Scholma en Annemarie Terhell.