Net als het zevende verschijnt het tiende deel van de romancyclus De tandeloze tijd van A.F.Th. van der Heijden voorlopig alleen in een bibliofiele editie. Stultifera navis komt ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de schrijver bij de Statenhofpers uit in een oplage van 125 ‘reguliere’ en 25 luxe exemplaren, alle door Van der Heijden genummerd en gesigneerd.

In 2016 verscheen Kastanje a/d Zee, deel 7 van De tandeloze tijd, bij dezelfde uitgever in beperkte oplage. Het boek, dat 125 euro kostte, was binnen drie dagen uitverkocht.

Stultifera navis (Latijn voor ‘narrenschip’) is volgens Jaap Schipper van de Statenhofpers een ‘omvangrijke, prachtige tekst’. Voor deze bibliofiele editie importeerde hij 2300 vellen geschept papier en wordt het boek gezet uit een speciale letter. Het eerste, door meesterbinder Philipp Janssen van een speciale band voorziene exemplaar werd op 15 oktober, zijn verjaardag, aan de auteur overhandigd.

Naar verwachting komt de reguliere editie over ruim een maand beschikbaar.