Uitgeverij Signatuur laat weten dat Almudena Grandes dit weekend is overleden.

Met grote droefheid ontvingen wij het nieuws dat de Spaanse auteur Almudena Grandes op 27 november 2021 in Madrid, op 61-jarige leeftijd, is overleden. Ze stierf in het gezelschap van haar dierbaren, nadat ze een jaar lang onvermoeibaar had gevochten tegen kanker. We zijn zeer aangeslagen door het verlies van deze bijzondere, levendige en krachtige vrouw. Haar boeken hebben altijd veel mensen over de hele wereld geraakt. Ze wist als geen ander de geschiedenis van Spanje van de afgelopen eeuw, en de naoorlogse jaren na het Franco-regime in het bijzonder, tot leven te roepen met haar kleurrijke personages en meeslepende verhalen. Haar oog voor menselijkheid en de daden van kleine helden maakten haar werk zo invoelbaar, belangwekkend en onvergetelijk. Wij zullen haar nooit vergeten en wensen haar gezin en naasten heel veel sterkte.

De begrafenis van Grandes werd door de verschillende nieuwszenders live verslagen.

Nog een filmpje uit 2020 waarin mensen op straat reageren op de schrijfster.