Op Neerlandistiek wordt op dit moment een briefwisseling gevoerd over het boek Poëzie als alternatief van Jeroen Dera. Jeroen Dera reageert op brieven van Evi Aarens. Wie is Evi Aarens eigenlijk? Ze debuteerde dit jaar met Disoriëntaties bij Cossee en bij de Atalanta Pers kwam de dubbelbundel Ik ga naar buiten om de tuin te zien | De tijd is daar uit.

De biografie bij Atalanta Pers luidt als volgt:

Evi Aarens is geboren en opgegroeid in Londen als dochter van een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Na haar eindexamen op een kostschool in Wales is ze een studie antropologie begonnen aan de Universiteit van Cambridge.
In 2016 begon ze als een klein protest tegen de Brexit in het Nederlands te schrijven, de taal van haar vader. Wat ze voorzichtig begon, is inmiddels uitgegroeid tot een 211 gedichten tellende sonnettencyclus die onder de titel Disoriëntaties zal verschijnen. Deze bundel zal de eerste van vijf boeken zijn die samen de Europa-pentologie moeten vormen. Een lang gedicht in canto’s, getiteld Fausta, zal het tweede boek zijn. Daarna zullen nog drie romans volgen.
Atalanta Pers heeft de eer om op verzoek van Evi Aarens een bundel uit te brengen waarin zowel het eerste deel van Disoriëntaties als dat van Fausta zijn opgenomen, het eerste onder de titel Ik ga naar buiten om de tuin te zien; het tweede onder de titel De tijd is daar.

En bij Cossee:

Evi Aarens (London, 2000) is geboren en opgegroeid in Londen als dochter van een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Alhoewel het gezin Aarens thuis Engels spreekt heeft Evi met haar vader en Nederlandse grootouders altijd Nederlands gesproken. Ook volgde ze dankzij de lespakketten van de Wereldschool Nederlandstalig onderwijs, onder begeleiding van haar vader en een privédocent. Evi Aarens trok op haar zestiende naar een kostschool in Wales, waar ze in 2018 eindexamen deed. Sindsdien studeert ze antropologie aan de universiteit van Cambridge. Als alles volgens plan verloopt zal ze het academisch jaar 2020-2021 in het poolgebied doorbrengen om onderzoek doen naar de taal en cultuur van de Sami in Noorwegen.

Bij Cossee zie je op de profielfoto het achterhoofd van Aarens, bij de Atalanta Pers zien we alleen een signerende hand (en een deel van het boek waarbij opvalt dat ‘Tenslotte’ fout gespeld is).

Een dichteres van 21, die niet in beeld wil komen. Dat kan. Een dichteres die nooit ergens heeft opgetreden. Een dichteres die in Engeland woont waardoor niemand haar echt kent. En in het jaar dat haar debuut verschijnt, verblijft ze in het poolgebied? Wij vertrouwen het niet helemaal. Welke man van middelbare leeftijd gaat er schuil achter het pseudoniem Evi Aarens?

(Foto van de site van Atalanta Pers)