Wim Hofman heeft met We vertrekken voordat het licht is dit jaar de Zeeuwse Boekenprijs gewonnen. Dat is gisteravond bekendgemaakt. Volgens voorzitter Hans Polman in de PZC is Wim Hofman is ‘een unieke kunstenaar die we in Zeeland moeten koesteren.’

Ook genomineerd waren:

– Anna de Bruyckere – Voor permanente bewoning, Cossee, 2020.

– Liza van der Heijden-van der Werff, Susan Bakx-Plasmans, Wim van der Heijden, Mart Bakx – De Zeeuwse streekdrachten: goed gemutst, WBOOKS, 2020.
– Sarah van der Maas – Nooit meer wachten. Mozaïek, 2020.

– Jan Zwemer – Jacob Hendrik Schorer (1760-1822) een Zeeuws bestuurder in crisistijd. Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen, 2020.

De Zeeuwse Boekenprijs is bedoeld om Zeeuws werk bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Zeeuws wil zeggen dat het ‘gaat over een Zeeuws of over een aan Zeeland gerelateerd onderwerp’ en ‘is geschreven door een Zeeuwse- of een uit Zeeland afkomstige auteur’.