De Boekenbon Literatuurprijs heeft een nieuwe voorzitter en twee nieuwe leden opgenomen in de jury: Guy Verhofstadt, Jeroen Dera en Wim Oosterlinck. In een persbericht zegt de nieuwe voorzitter Guy Verhofstadt:

Slechte tijden zorgen voor goede literatuur. Dat bewijst ook de hoge kwaliteit in de Nederlandstalige literatuur de voorbije jaren. Ook de drang naar goede boeken vóel je: mensen hebben nood aan empathie, begrip, afleiding, verbinding, troost. Van alle literaire prijzen die de Lage Landen rijk zijn, is de Boekenbon Literatuurprijs een van de meest bijzondere. Ik kijk ernaar uit om als voorzitter, met mijn collega-juryleden, de lezer, de schrijver en de sector een hart onder de riem te steken.

De volledige jury bestaat volgend jaar uit de volgende leden:
Guy Verhofstadt (voorzitter) – lid van het Europees Parlement voor Renew Europe, voormalig premier van België
Jozefien Van Beek – journalist en recensent voor De Standaard
Jeroen Dera – universitair docent Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen
Wim Oosterlinck – radiopresentator en host van boekenpodcast ‘drie boeken’
Miriam Piters – conrector/docent Nederlands aan het Montessori Lyceum Rotterdam en recensent voor Tzum
Ronnie Terpstra – boekverkoper bij Boekhandel Van der Velde in Leeuwarden
Dominique van Varsseveld – recensent voor NRC