De cultuurredacties van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant gaan een online voorleesfestival organiseren. Stukgelezen zal het festival heten, want het gaat om fragmenten in boeken die je blijft herlezen.

We verzamelen de komende tijd zoveel mogelijk van zulke fragmenten en boektitels en gaan een aantal van de inzenders benaderen om het voor te lezen voor een kort filmpje en daar iets over te vertellen. Die filmpjes komen op de websites van beide kranten.

Je hoeft het boek niet aan te bevelen, misschien vinden anderen het helemaal niks, dat doet er niet toe. We hoeven geen lijsten met favorieten waar iedereen het over eens is. We willen juist horen over dat eigen boek, die geheime schatkamer tussen twee kaften. En dan daar een parel uit.
Stuur jouw bericht liefst dit weekeinde nog naar: kunst@dvhn.nl.

Lees hier of hier meer.