In het Stadsarchief Amsterdam is tot en met 5 juni de tentoonstelling ‘Eeuwig in aanbouw – F. Stariks leven als museum’ te zien, samengesteld door Andrea Stultiens en Vrouwkje Tuinman.

Schrijver Vrouwkje Tuinman was partner van de in 2018 overleden Starik. Fotograaf Andrea Stultiens legde diens huis en de onttakeling daarvan vast. Ook erfde ze zijn stanleymes. Samen maakten ze de tentoonstelling Eeuwig in aanbouw. Uitgaand van Stariks principe ‘Mijn leven als museum’, naar het gelijknamige boek uit 1993, verkennen ze de diverse manieren waarop hij zijn levensmotto vormgaf. Ze laten zien hoe hij de werkelijkheid steeds weer vertaalde in woord en beeld. En andersom: hoe hij vanuit zijn werk tot een nieuwe werkelijkheid kwam. Het alledaagse wordt kunst, kunst wordt het alledaagse. In driedimensionale ‘kijkdozen’ komen beeld, tekst en voorwerpen samen.

Lees hier meer.

Er is ook een speciaal boek uitgekomen bij de tentoonstelling met daarin zestien nieuwe gedichten van F. Starik. Elk boek bevat een unieke handgevouwen pop-up, te gebruiken als huismonumentje. Leven als museum verschijnt in een eenmalige oplage van 500 stuks. Het boek kun je hier bestellen.