Op 1 en 2 april vinden de Neerlandistiekdagen plaats in Groningen. Op 2 april is iedereen welkom op de publiekdag.

Datum: zaterdag 2 april 2022 van 9:30 tot 19:00 uur
Locatie: H.N. Werkman Stadslyceum, Nieuwe Sint Jansstraat 11, Groningen
Aanmelden: via het volgende mailadres: neerlandistiekdagengroningen@gmail.com

Op zaterdag 2 april vindt de tweede publieksdag voor de neerlandistiek plaats voor iedereen die het Nederlands een warm hart toedraagt. Wij bieden een keur aan optredens, gesprekken en workshops, waarin het vak in al zijn veelkleurigheid over het voetlicht wordt gebracht en waarin ruime gelegenheid is om elkaar te ontmoeten.

De neerlandistiek is die dag te gast bij het H.N. Werkman Stadslyceum. Optredens, presentaties en workshops worden afgewisseld met panelgesprekken. Schrijver en muzikant Joost Oomen is van de partij, evenals het literaire programma Onder de Vulkaan van Coen Peppelenbos en Roos Custers met als gasten Jeroen Dera en Tonnus Oosterhoff (over de hertaling van Sara Burgerhart). Kila van der Starre verzorgt workshops over eigentijdse poëzie voor scholieren en studenten en ook Jong Neerlandistiek en de studieverenigingen zullen zich presenteren. Er is ruime aandacht voor het onderwijs en voor de maatschappelijke zichtbaarheid van het vak. Het volledige programma volgt binnenkort. Het belooft een inspirerende dag te worden.

Meld u vooral aan via het bovenstaande mailadres.