In de krant De Morgen gaat Manon Uphoff in op het debat over Johan Derksen en Vandaag Inside en mensen die de hele kwestie zien als een beknotting van de vrijheid van meningsuiting.

Het lachen van de hyena’s aan tafel en daarbuiten ging niet over een mening of een verhaal, maar over beschreven daden. Het laat de pestilente cultuur zien die nog steeds wordt gesteund en gewaardeerd (ook financieel). Het verzet hiertegen groeit, evenals de boosheid. Het maatschappelijk debat is al lang aan de gang, verandering en verschuiving zijn een gegeven. Maar daar wil niemand bij Vandaag Inside aan. Daar wil Talpa niet aan. En dat begrijp ik goed. Want Talpa wil blijven bloeien en groeien op het droesem van die eigen (troebele) oude tijdgeest.

En ze concludeert:

Elke dag waarop we zien hoe de cultuur van seksisme en die avalanche van lelijkheid, platheid, domheid, lafheid, respectloosheid, kortom dat hele spel van gezellig ranzig onder elkaar zijn, erodeert, is misschien geen gemakkelijke dag, maar wel een goede.

Lees het hele artikel hier.