Schrijver Martijn Simons werd in boekhandel Donner in Rotterdam aan de tand gevoeld over zijn nieuwe roman Heidelberg door Tzummer Frank van Dijl. In het begin van de opname die zondagmiddag werd gemaakt, ziet u alleen lege stoelen: even doorschuiven naar 3’57” dus.

Martijn Simons (1985) debuteerde eerder met Zomerslaap en publiceerde ook de romans Ik heet Julius, Destiny (met Casper Vandeputte onder het gezamenlijk pseudoniem Simon Caspers) en De Hollandse droom.

Heidelberg is een familiedrama met hilarische momenten, hier en daar neigend naar slapstick. Simons vertelt het verhaal om en om vanuit het perspectief van de hoofdpersonen: vader Willem Wagenaar, moeder Annet en de zoons Micha en Ruben. Via hen maakt de lezer ook kennis met de overleden broer Cas.

Micha Wagenaar is net als Martijn Simons docent én schrijver.