Onlangs werd bekend dat Podimo in Nederland begint met abonnementen voor podcasts en audioboeken. De Nederlandse uitgeverijen hebben nu de handen ineengeslagen en lanceren morgen het streamingplatform Fluister. De directeuren van verschillende uitgeverijen hebben vandaag hun auteurs ingelicht. Singel Uitgeverijen, VBK Uitgevers, WPG Uitgevers, DPG Media, de Libris en Blz. boekhandels en Veronica Ventures worden aandeelhouder in het nieuwe audiobedrijf Fluister.

Paulien Loerts van de Singel Uitgeverijen legt uit waarom het initiatief zo bijzonder is:

Allereerst het feit dat onze start-up geïnitieerd is vanuit het Nederlandse boeken- en mediavak: er zijn geen grote buitenlandse partijen bij betrokken die zich vooral ten doel stellen waarde voor de aandeelhouders te generen. Vanzelfsprekend moet Fluister een financieel gezond bedrijf worden, maar we bepalen graag zélf de koers die we daarbij varen, nu en in de toekomst. Wel blijven we samenwerken met de andere audioplatforms, zoals Storytel, Kobo en Podimo.

Caroline Reeders van Atlas Contact schrijft: