Als Kees van der Staaij volgende week het woord krijgt bij de Algemene Politieke Beschouwingen dan is de kans groot dat hij daarbij woorden, wellicht hele zinnen uitspreekt die uit de pen komen van Arnon Grunberg. Grunberg loopt namelijk twee weken stage bij de SGP. In het dagblad Trouw schrijft hij daarover een column:

Op weg naar Den Haag heeft voorlichter Cornel me de speech toegestuurd die Kees volgende week bij de Algemene Politieke Beschouwingen zal uitspreken, of ik hier en daar iets wil verbeteren. Je loopt stage of je doet het niet.

Grunberg valt wel net met de neus in de boeter want Van der Staaij trakteert op taartjes omdat hij jarig is. De omgeving waar (tijdens de verbouwing van de Tweede Kamer) gewerkt moet worden is minder feestelijk.

De SGP-vergaderruimte op de begane grond, zonder daglicht, doet denken aan een bunker, hier heb je de sensatie dat het bombardement is losgebarsten, maar dat het politieke spel onder de grond onverminderd wordt voortgezet.

Goed opletten volgende week bij de speech van Van der Staaij.