All Day Long, The Tapestry en Circles; dat zijn de titels van de drie korte films die Maya Angelou maakte en die bijna nooit publiekelijk vertoond worden. Op dinsdag 27 september kun je bij de Nederlandse première zijn op het ILFU Festival.

De twintig minuten durende film All Day Long maakte ze toen ze meedeed aan een regieworkshop voor vrouwen van het American Film Institute. In de film volgen we een dag lang het leven van de tienjarige Jimmy B. uit Harlem, een personage dat Angelou waarschijnlijk baseerde op de jonge James Baldwin. Twee jaar later regisseerde Maya Angelou The Tapestry en Circles, een door Alexis DeVeaux geschreven televisie-tweeluik over de worstelingen van jonge, Afro-Amerikaanse vrouwen. Na de vertoning van de films volgt een gesprek van programmamaker Sophia Blyden met filmjournalist Kevin Toma en schrijver en theatermaker Neske Beks.

Het ILFU Festival start komende week en heeft onder meer Jonathan Franzen, Frans de Waal en Olivia Laing als gast.

(foto Maya Angelou, Elon University, CC BY 2.0)