De CPNB was vergeten om een emailverificatie toe te voegen (les 1 bij populariteitspolls) aan de stemming voor de NS Publieksprijs, waardoor Fraude voor Democratie-aanhangers via de mail van anderen stemden op het wappieboek van Thierry Baudet. Die fout heeft de CPNB vanmiddag hersteld. Er wordt nu om een bevestigingsmail gevraagd, zodat niet derden namens jou kunnen stemmen. De stemmen op het boek van Baudet worden ongeldig verklaard.

De stemmodule voor de NS Publieksprijs is weer geopend. Deze werd eerder vandaag gesloten na diverse signalen over onrechtmatig verkregen stemmen. Inmiddels is in de module een extra verificatiestap ingebouwd. Stemmen die nu worden uitgebracht worden als rechtmatig beschouwd. Bij reeds uitgebrachte stemmen zal alsnog om verificatie van de stem worden gevraagd: zolang die verificatie niet wordt gegeven worden deze reeds uitgebrachte stemmen als ongeldig beschouwd.

Je kunt dus nog wel stemmen op een ander boek dan een van de genomineerden, Neven van Peter Middendorp bijvoorbeeld.

Het duurt echter wel heeeeeeeeeeeeeeeel erg lang voordat je een vraag om bevestiging krijgt. Bij deze stemmer is de mail na tien minuten nog niet binnen.