In zijn zaterdagse column voor de Volkskrant is het Peter Middendorp gelukt om de wappies onder de twitteraars helemaal over de zeik te krijgen. Middendorp vindt het niet meer prettig om door dorpen te komen waar iedereen de vlag omgekeerd heeft.

Ik erger me scheel. Steeds moet ik de neiging onderdrukken om die vlaggen uit te rukken, van een oranje wimpel te voorzien en ze zo, headfirst, in naam van het vaderland of bijvoorbeeld het Plakkaat van Verlatinghe, door de ramen van woonkamers naar binnen te jagen.

Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren, dus het komt er helaas niet van.

Ik weet: hier wonen werkelijkheidsverlaters, aanhangers van wappies, hele en halve fascisten, die niets meer met mij te maken willen hebben.

En ja hoor, de tweet van Middendorp waarin hij zijn column onder de aandacht brengt is inmiddels honderden keren van wappiecommentaar voorzien, 170 keer geretweet en honderden keren van likes voorzien.

Columnist van De Telegraaf Ronald Plasterk (en voormalig columnist van de Volkskrant) maakt van de stem van zijn collega columnist meteen van de stem van de hele krant en koppelt dat aan foutje op een kaartje. Plasterk was in een vorig leven wetenschapper.