Het idee achter de Nederlandse Boekhandelsprijs is dat het winnende boek meer publiciteit genereert en zo meer verkocht wordt. Nadat Frank Nellen vorige week de Boekhandelsprijs 2024 won is dat effect nu al terug te zien: De onzichtbaren komt binnen op plaats 30. Daarmee is Nellen niet de hoogste literaire binnenkomer, want Philip Huff komt met zijn mogelijkerwijs laatste boek Open zelfs binnen op plek 28. Nog een nieuwkomer is Peter Middendorp met De kant van Ada. Die roman begint op plaats 42.

Van de bekende namen is Nirwana van Tommy Wieringa gestegen naar plek 11 (+4). De kolonie mept terug van Adriaan van Dis verliest drie plekken en komt uit op plaats 12. Ga je erover schrijven? van Herman Koch staat op plek 26 (-4). Luister van Sacha Bronwasser verliest een plek en belandt op plaats 32. Hogere machten van Joost de Vries staat op plek 39 (-7).

Anya Niewierra is met De camino terug op plaats 1 in de Bestseller 60. De gehele lijst vind je hier.