Het lied van Europa, de nieuwe roman van Leon de Winter komt binnen op 14 in de bestsellerlijst. De schrijver en frietboer had een spraakmakend interview in de Volkskrant achter de rug, een tv-optreden bij Op1 en een radio-optreden bij Nieuwsweekend en dat heeft gewerkt.

Annie Ernaux handhaaft zich ook in de bestsellerlijst met De jaren (op 28). Wat stilte wil van Arthur Japin staat op 33, Suzanna Jansen met De omwenteling staat op 36, Jan Brokken met De kampschilders op 40, Herman Koch met Het Koninklijk Huis op 42 en terug in de lijst is Jaap Robben met Schemerleven (54). Judith Koelemeijer handhaaft zich ook in de staart (50) met haar biografie over Etty Hillesum.

Twee nieuwkomers in de vertaalde hoek zijn Joël Dicker met De zaak Alaska Sanders (13) en Nino Haratischwili met Het schaarse licht (26).

P.S. De getallen verschillen met gisteren, omdat er een boek is weggevallen.