Een dikke maand nadat wij het nieuws naar buiten brachten dat het boekenprogramma Brommer op zee van de buis verdwijnt, mengt ook Eveline Aendekerk van de CPNB zich in de discussie. In een opiniestuk in de NRC pleit zij voor meer aandacht voor het boek bij de NPO. Ze baseert zich op het mission statement van de NPO waarin sprake is dat ‘kwetsbare genres’ ook aandacht moeten krijgen. Dat Eus’ Boekenclub Brommer op zee gaat vervangen vanaf april is niet genoeg.

Zowel Eus’ Boekenclub, met een meer entertainment-benadering vanuit het Burgerweeshuis in Deventer, als Brommer op zee heeft zijn bestaansrecht.

Op het eind van het stuk zit er nog een vileine uithaal naar een publieke omroepbaas (Frans Klein?):

Schrijvers kunnen je verplaatsen in het hoofd van een ander, van iemand die je totaal vreemd is, of uitgesproken onsympathiek. Als er ooit eens een roman verschijnt over de dilemma’s van een publieke omroepbaas, snel ik naar de winkel. Misschien dat ik het dan een keer begrijp.

Lees het hele stuk hier.