Johan Fretz gooit het over een andere boeg. Onlangs schreef hij zijn laatste column voor Het Parool en gisteren werd bekend dat hij uitgeverij Lebowski verlaat en overstapt naar Atlas Contact. Fretz heeft een contract voor twee boeken heeft getekend. Het eerste zal nog dit jaar op de markt komen:

In 2023 verschijnt Onvrijheid. Een verhalend werk, literaire non-fictie, waarin Johan Fretz zijn eigen weg naar fundamentele vrijheid verbindt aan de universele zoektocht naar ware autonomie in een wereld waarin de term ‘vrijheid’ tot steeds meer spanning en verwarring leidt – en tot ‘onvrijheid’. Het boek is een prikkelende reis, die begint in de Amerikaanse verkiezingsnacht van 2000, waarin de bloedstollende presidentsrace tussen Bush en Gore onbeslist eindigt. Van daaruit loodst Fretz ons door de eerste twee decennia van deze eeuw, naar het wankele heden, waarin de roep om een nieuwe bevrijding steeds luider klinkt.

In 2019 won Fretz met de autobiografische roman Onder de paramariboom de Boekhandelsprijs.

(foto via Facebookaccount van Fretz)