Adam Silvera (onder meer bekend van Op het einde gaan ze allebei dood en de boeken die hij samen met Becky Albertalli schreef, Wat als dit het is en Zo moet het zijn) zag op Twitter hoe iemand zijn boek in de open haard stak. Mr_alexray (‘I don’t care about your pronouns. I support free speech and truth.’) is iets minder voor free speech dan zijn twitterbio doet vermoeden.

Schrijver Adam Silvera reageert aldus:

De boekverbranding past in een golf van conservatisme in Amerika (en Nederland volgt hierin) waarbij bibliotheken en scholen gedwongen worden om boeken met een lbtgtq+-thema uit de schappen te halen. Mr_alexray (19 volgers) heeft er met zijn actie wel voor gezorgd dat het boek They Both Die at the End in de belangstelling staat. Diverse mensen hebben laten weten dat ze het boek nu zeker gaan kopen.