Daar stonden ze weer voor het Burgerweeshuis in Deventer, Özcan Akyol (‘Heb je je seizoenskaart?’) en Kitty Herweijer en daarna gingen ze naar binnen (applaus) en daar zagen ze Susan Smit aan de bar zitten (‘Eén van de belangrijkste schrijvers van historische romans die we hebben in Nederland’) en daar gingen ze naar buiten (applaus) naar de 96-jarige Hans Heijs die boeken over molens verzamelde (Kitty: ‘Stel dat ik 1 molen wil bezoeken in Nederland, wat is dan nummer 1?’ Volgende vraag Eus: ‘Er is 1 molen die u heel erg dierbaar is, hoe heet die molen?’) en daarna gingen ze weer naar binnen (applaus) waar burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg (burgemeesters zijn vaak mannen) die wat kitsch van Paulo Coelho aanprees en niet doorhad dat zijn eigen verhaal interessanter was dan dat van de schrijver (applaus) en daarna deed Tsead Bruinja (‘Tsjit Bruinja’) een gedicht (applaus) en toen mochten Susan Radder en Kefah Allush acht minuten praten over heksen met Susan Smit (applaus) en daarna gingen Eus en Kitty weer naar buiten om de uitzending te evalueren in twee minuten (Kitty: ‘Het was knus.’ Eus: ‘Knus, dat is goed toch?’) en werd weer de mevrouw van de CPNB aangekondigd die deze uitzending niet aan bod kwam en volgens Eus zich nu zat te ‘verkneukelen’.

Er keken 188.000 mensen naar de uitzending, waarmee het richting Brommer op zee-achtige cijfers gaat. Je kunt het programma hier terugzien. Vanavond is P.F. Thomése te gast en krijgen we eindelijk die megacampagne van de CPNB te weten.