In de top 10 van de bestsellerlijst van deze week staan thrillers, feelgood-, non-fictie- en  jeugdboeken, maar literatuur is afwezig. Kersvers winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs Tjibbe Veldkamp komt binnen op plek 10 met De jongen die van de wereld hield. De illustraties in dat boek zijn verzorgd door Mark Janssen. Tom-Jan Meeus staat een plek lager, met zijn Maand van de Filosofie-essay Duidelijkheid (-7).

Pas op plek 21 komen we literatuur voor volwassenen tegen, en die is ook nog eens vertaald: Paul Lynch stijgt met Lied van de profeet (+3). Een plaats lager staat De ontdekking van Holland van Jan Brokken (-7). Op 26 vinden we Eva Vriend met het eveneens non-fictieve Het eiland van Anna (-15). Op plek 28 staat Murat Isik met zijn In de mist van Golden Gate Park (-10). Vier plaatsen lager staat Sacha Bronwasser met Luister (-15). Tommy Wieringa staat inmiddels alweer dertig weken in de lijst met Nirwana. Deze week bezet hij plek 34 (-7).

Susan Smit is na een week afwezigheid terug met Alles wat beweegt. De roman is zelfs de snelste stijger door op plek 42 terug te komen. Simone van der Vlugt daarentegen maakt een vlucht naar beneden. Bloedlijn verliest twintig plekken en komt uit op plaats 46. Frank Nellen verliest ook enkele posities, tien om precies te zijn, en staat met De onzichtbaren deze week op plek 49. Ooievaarsblues van Bart Chabot maakt de grootste duikvlucht: de poëziebundel zakt naar plaats 58 (-33).

Op plek 59 zien we ten slotte een nieuwkomer: daar staat De bewaring, het romandebuut van Yael van der Wouden.

De gehele Bestseller 60 vind je hier.